voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kefta met koriander-muntsaus

Kefta met koriander-muntsaus

ingrediënten

500 gram rundergehakt

3 eetlepels verse munt

3 eetlepels verse koriander

1 eidooier

1 ui

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 rode peper

1 verse gember

250 gram couscous


  • 1 Meng voor de kefta het gehakt met 1 eetlepel munt, 1 eetlepel koriander en de overige ingrediënten. Vorm er balletjes zo groot als een walnoot van en zet even in de koelkast.
  • 2 Verhit de olie voor de saus en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en gember. Voeg 250 ml water en de rest van de koriander en munt toe en verwarm circa 10 minuten.
  • 3 Leg de balletjes in de saus en laat circa 15 minuten zachtjes garen.
  • 4 Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Serveer de kefta met de saus, couscous en eventueel citroenpartjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 33 gram