online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Kerrieballetjes met couscous

Kerrieballetjes met couscous

ingrediënten

2 sneeën wit brood

4 eetlepels melk

500 gram rundergehakt

2 uien

2 teentjes knoflook

1 eetlepel kerriepoeder

5 eetlepels olijfolie

1 ei

400 gram tomatenblokjes

2 gele paprika's

125 milliliter Griekse yoghurt

1 theelepel paprikapoeder

300 gram couscous

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Week het witbrood in de melk. Meng het gehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook, het kerriepoeder, zout, peper, het ei en het geweekte brood.
  • 2 Vorm er 16 balletjes van en bak ze in 3 eetlepels olijfolie in 7 minuten rondom bruin. Schep ze uit de pan.
  • 3 Voeg de rest van de olie bij het bakvet. Bak hierin de rest van de ui en de knoflook, voeg de tomaatstukjes met sap en de paprika toe en stoof 10 minuten.
  • 4 Schep de yoghurt en paprikapoeder erdoor en leg de gehaktballetjes erin. Verwarm nog 5 minuten.
  • 5 Wel intussen de couscous. Serveer de balletjes met de saus bij de couscous en bestrooi met peterselie.


voedingswaarde

energie 830 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 40 gram