voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Kers(t)potjes

Kers(t)potjes

ingrediënten

200 milliliter slagroom

100 gram witte schuimkransjes

1 blik vlaaivulling kersen

zilverpilletjes


benodigdheden

4 weckpotten

4 kleine potjes

lint

  • 1 Klop de slagroom stijf zonder suiker. Verkruimel de schuimkransjes of meringue grof.
  • 2 Roer de vlaaivulling los en verdeel de helft over de potjes. Verdeel de helft van de slagroom erover en schep daar de helft van de meringue op.
  • 3 Schep de rest van de kersenvulling erop, dek af met nog een laag slagroom en eindig met een laagje meringue.
  • 4 Bestrooi met de gebaksdecoratie. Strik een lint om de weckpotjes en serveer direct.

bereidingstip

Maak zelf meringueschuim in plaats van schuimkransjes. Verwarm de oven voor op 100ºC. Klop met een mixer 4 eiwitten met 1 eetlepel suiker schuimig. Klop vervolgens nog 7 eetlepels suiker erdoor tot het eiwit in pieken rechtop blijft staan en je de kom ondersteboven kunt houden. Zeef 50 gram poedersuiker erboven en schep voorzichtig om met een spatel. Maak met behulp van 2 lepels of een spuitzak bergjes eiwitschuim op een bakplaat met bakpapier. Droog de schuimpjes minimaal 2 uur in de oven. Laat afkoelen op een rooster en bewaar tot circa 5 dagen in een luchtdichte trommel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 2 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier