online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Kersentaartjes met bitterkoekjes

Kersentaartjes met bitterkoekjes

ingrediënten

10 blaadjes gelatine

400 gram kersen

100 milliliter druivensap

500 gram vanillevla

100 gram witte basterdsuiker

250 milliliter slagroom

175 gram bitterkoekjes

75 gram boter

6 takjes rode bessen


benodigdheden

6 kookringen

  • 1 Week de gelatine in koud water. Verwijder de pitten uit 200 gram kersen en houd de andere kersen apart. Pureer de ontpitte kersen grof.
  • 2 Verwarm het druivensap zonder te koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme druivensap
  • 3 Meng de vanillekwark met de gepureerde kersen, het gelatinemengsel en de basterdsuiker. Spatel de slagroom er luchtig door.
  • 4 Meng de bitterkoekjes met de boter. Zet de kookringen op 6 borden. Verdeel het koekjesmengsel in de kookringen en druk het aan met de bolle kant van een vochtige lepel. Schep het kwarkmengsel erop en strijk de bovenkant glad.
  • 5 Laat de taartjes minimaal 2 uur in de koelkast opstijven (maak ze eventueel een dag van tevoren).
  • 6 Verwijder de kookringen en zet de kersen op de taartjes. Leg bij elk taartje wat rode bessen.

bereidingstip

Je kunt de taart ook maken in een springvorm van ø 22-24 cm of een taartring gebruiken.


voedingswaarde

energie 580 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 11 gram