eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Kersentaartjes met bitterkoekjes

Kersentaartjes met bitterkoekjes

ingrediënten


25 min
6 takjes rode bessen
75 gram boter
175 gram bitterkoekjes
250 milliliter slagroom
100 gram witte basterdsuiker
500 gram vanillevla
100 milliliter druivensap
400 gram kersen
10 blaadjes gelatine

benodigdheden

6 kookringen

  • 1 Week de gelatine in koud water. Verwijder de pitten uit 200 gram kersen en houd de andere kersen apart. Pureer de ontpitte kersen grof.
  • 2 Verwarm het druivensap zonder te koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme druivensap
  • 3 Meng de vanillekwark met de gepureerde kersen, het gelatinemengsel en de basterdsuiker. Spatel de slagroom er luchtig door.
  • 4 Meng de bitterkoekjes met de boter. Zet de kookringen op 6 borden. Verdeel het koekjesmengsel in de kookringen en druk het aan met de bolle kant van een vochtige lepel. Schep het kwarkmengsel erop en strijk de bovenkant glad.
  • 5 Laat de taartjes minimaal 2 uur in de koelkast opstijven (maak ze eventueel een dag van tevoren).
  • 6 Verwijder de kookringen en zet de kersen op de taartjes. Leg bij elk taartje wat rode bessen.

bereidingstip

Je kunt de taart ook maken in een springvorm van ø 22-24 cm of een taartring gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 11 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier