voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Kersentrifle

Kersentrifle

ingredi├źnten

125 milliliter slagroom

50 gram suiker

250 gram mascarpone

2 potten kersen

150 gram bokkenpootjes

25 gram geschaafde amandelen


benodigdheden

4 glazen

  • 1 Klop de slagroom met de suiker lobbig. Spatel dit door de mascarpone.
  • 2 Pureer 1/3 deel van de kersen en schep deze puree luchtig door het mascarponemengsel.
  • 3 Verdeel de helft van de koekkruimels over de glazen. Schep daarop een laagje kersen, de helft van het kersen-mascarponemengsel, de rest van de koekjes, de rest van het kersen-mascarponemengsel en daarop de rest van de kersen. Zet de glazen 30 minuten in de koelkast.
  • 4 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan en strooi ze vlak voor het serveren over de trifle.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 9 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier