online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Kerstham met cranberryglazuur

Kerstham met cranberryglazuur

ingrediënten

500 gram aardappels

1 beenham

12 kruidnagels

75 gram boter

75 milliliter vloeibaar bakproduct

500 gram spruitjes

1 mespunt nootmuskaat

4 eetlepels cranberrycompote

4 eetlepels rodebessengelei

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel rodewijnazijn

1 theelepel citroensap


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Kook de aardappelplakken beetgaar, giet ze af en laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de beenham in de verpakking in een pan heet water. Meng de ingrediënten voor het glazuur. Maal daarvoor de cranberrycompote eventueel iets fijner met een staafmixer.
  • 4 Haal de verpakking van de ham. Kerf de ham aan de bovenzijde ruitvormig in, steek op de kruispunten een kruidnagel en leg de ham in de ovenschaal of braadslede.
  • 5 Verwarm het glazuur en giet het over de ham. Zet de ham 15 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Bak intussen de aardappels in de helft van de boter. Kook de spruitjes. Giet de spruitjes af en schud ze op met de rest van de boter, een snufje nootmuskaat, zout en peper.
  • 7 Serveer de ham met de aardappels en de spruitjes in de braadslede.


voedingswaarde

energie 485 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 31 gram