online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten Kerstijstaart met warme chocoladesaus

Kerstijstaart met warme chocoladesaus

ingredi├źnten

1 liter roomijs

100 gram rozijnen

100 gram krenten

100 milliliter rum

100 gram bigarreaux

50 gram walnoten

6 kerstchocolaatjes

200 milliliter slagroom

200 gram pure chocolade


benodigdheden

vershoudfolie

ronde schaal

  • 1 Laat het ijs iets zachter worden. Wel de rozijnen en de krenten in de rum.
  • 2 Voeg de bigarreaus en de walnoten toe en schep dit mengsel door het ijs. Schep de ijsmassa in de vorm en zet deze in de diepvries om op te stijven (kan een dag van tevoren).
  • 3 Verwarm de slagroom (zonder te koken) en smelt hierin de chocolade. Zet de ijstaart op een gekoelde schaal en verwijder vorm en folie. Garneer de taart met de chocolade en de saus.

wijnadvies

Het zoete einde lekker zoet eindigen. Met Castillo de las Almenas Moscatel voor wie de ijstaart het belangrijkst vindt. En anders cream sherry van San Lucar of Gonzalez die juist de chocoladesaus wat extra's geeft.


voedingswaarde

energie 800 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 9 gram