voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
25 min.
bijgerecht, ontbijt
Recepten Kerstjam met peer, vanille, kaneel en anijs

Kerstjam met peer, vanille, kaneel en anijs

ingredi├źnten

1 kilogram peer

1 citroen

500 gram geleisuiker

1 vanillestokje

2 kaneelstokjes

1 steranijs


benodigdheden

4 schone jampotten met deksel

  • 1 Meng de blokjes peer met het citroensap en de geleisuiker in een pan met dikke bodem en breng al roerend aan de kook. Laat het mengsel circa 5 minuten pruttelen.
  • 2 Vul de jampotten tot aan de rand met de hete jam en verdeel de vanille, kaneel en steranijs erover. Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.
  • 3 Bewaar tot maximaal 6 maanden op een donkere, koele plaats. Bewaar de jam na openen in de koelkast. Lekker bij bietencarpaccio met geitenkaas (kijk elders op boodschappen.nl) of bij het kerstontbijt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 150 gram
eiwit 1 gram