online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, ontbijt
Recepten Kerstkrans met rauwe ham, pistachenoten en feta

Kerstkrans met rauwe ham, pistachenoten en feta

ingrediënten

300 gram rauwe hammen

1 teentje knoflook

1 mespunt kerriepoeder

100 gram pistachenoten

100 gram feta

2 blikjes croissantdeeg

1 ei


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de ham met de knoflook, kerrie, de helft van de pistachenoten en de feta.
  • 2 Neem het croissantdeeg uit de verpakking en snijd de driehoekige deegplakken los. Zet een kom van 10-12 cm ∅ cm in het midden van de bakplaat.
  • 3 Leg de korte zijdes van de driehoeken iets overlappend tegen de kom aan. Haal dan de kom weg zodat je een stervormige deeglap krijgt met een gat in het midden.
  • 4 Verdeel de vulling over het deeg en houd hierbij de randen en punten van het deeg vrij. Sla de punten over de vulling naar het midden en plak ze vast aan de onderkant van de korte deegzijdes.
  • 5 Bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met de rest van de nootjes. Bak de krans in het midden van de oven in circa 18 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Vervang de rauwe ham in dit recept ook eens door gekookte ham. . Neem pecan- of hazelnoten in plaats van pistachenoten. . Gebruik voor een iets grotere krans blikjes croissantdeeg extra large. Je hebt dan circa 1,5 keer de vulling nodig.


voedingswaarde

energie 380 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 19 gram