voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Kerstpudding

Kerstpudding

ingrediënten

100 gram wit brood

100 gram ontbijtkoeken

200 milliliter warme melk

2 eetlepels honing

2 eetlepels bruine basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

1 theelepel kaneelpoeder

3 eieren

100 gram dadels

50 gram gedroogde vijgen

50 gram gedroogde cranberry's

6 eetlepels cranberrycompote


benodigdheden

glazen schaal

braadslede

aluminiumfolie

  • 1 Verkruimel het brood en de ontbijtkoek en giet de melk erop. Laat dit 10 minuten staan tot de kruimels zacht zijn.
  • 2 Doe dit samen met de honing, vanillesuiker, de kaneelpoeder, de eieren, de dadels en de vijgen in een keukenmachine en maal tot een glad geheel.
  • 3 Schep de cranberry’s erdoor en schep het mengsel in de ingevette schaal. Schud met de schaal zodat luchtbellen verdwijnen en zet de vorm in een ovenschaal.
  • 4 Verwarm de oven voor op 120°C. Dek de pudding af met een bordje of aluminiumfolie.
  • 5 Vul de ovenschaal met kokend water tot net aan de rand van de vorm en zet de schaal voorzichtig in de oven. Stoom de pudding in circa 60 minuten gaar. Neem de vorm uit de schaal en laat afkoelen tot lauwwarm. Stort de pudding op een schaal. Verwarm de cranberrycompote en giet dit over de pudding. Snijd de pudding in puntjes. Lekker met lobbig geklopte slagroom.
  • 6 Stoom de pudding in circa 60 minuten gaar. Neem de vorm uit de schaal en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 7 Stort de pudding op een schaal. Verwarm de cranberrycompote en giet dit over de pudding. Snijd de pudding in puntjes. Lekker met lobbig geklopte slagroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 7 gram