online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Kerstroomtaart

Kerstroomtaart

ingredi├źnten

200 gram speculaaskoekjes

100 gram boter

250 milliliter slagroom

1 zakje vanillesuiker

200 gram verse roomkaas

100 gram witte basterdsuiker

10 kerstkransen

250 gram cranberrycompote


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Maal de speculaaskoekjes fijn in een keukenmachine. Laat de boter smelten en giet dit bij de koekkruimels terwijl de machine draait.
  • 2 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en schep het koekmengsel hierop. Strijk goed glad en laat een half uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Klop de roomkaas luchtig met de suiker en schep hier de slagroom rustig doorheen.
  • 4 Schep de vulling op de koekbodem en laat dit minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
  • 5 Neem de ring van de springvorm en neem de taart van de metalen bodem.
  • 6 Zet de taart op een platte schaal en druk de kerstkransen rondom rechtop tegen de rand van de taart.
  • 7 Roer de cranberrycompote goed door en schep dit bovenop de roomlaag.


voedingswaarde

energie 725 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 7 gram