online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Kersttulband

Kersttulband

ingrediënten

1 eetlepel sinaasappellikeur

1 eetlepel frambozenlikeur

250 gram zachte boter

250 gram witte basterdsuiker

5 eieren

250 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram witte chocolade

20 gram boter

3 trosjes rode bessen

3 chocolaatjes


benodigdheden

tulbandvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Schep de cranberry’s om met de likeur.
  • 2 Klop de boter met de suiker met een mixer glad en romig. Voeg een voor een de eieren toe tot een glad mengsel. Voeg het bakmeel beetje bij beetje toe en klop alles in een paar minuten luchtig.
  • 3 Schep de cranberry’s door het beslag en giet het geheel in de tulbandvorm. Tik met de vorm een paar keer op het werkblad zodat er geen luchtbellen ontstaan.
  • 4 Bak de tulband in de oven in circa 60 minuten gaar. Neem uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • 5 Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Stort de tulband op een schaal en giet het glazuur er voorzichtig overheen.
  • 6 Laat het glazuur opdrogen en garneer de bovenkant van de tulband met rode bessen en chocolaatjes.

bereidingstip

Je kunt de cranberry’s weglaten of vervangen door rozijnen of gekonfijte vruchtjes.


voedingswaarde

energie 615 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 9 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier