voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Ketjapnoedels met peultjes en garnalen

Ketjapnoedels met peultjes en garnalen

ingrediënten

250 gram noedels

4 eetlepels sesamzaad

2 eetlepels zonnebloemolie

300 gram diepvrieswokgarnalen

400 gram peultjes

125 milliliter ketjap manis


  • 1 Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Verhit de zonnebloemolie in een wok op een hoge stand en roerbak hierin de garnalen en peultjes circa 2 minuten.
  • 3 Voeg de ketjap toe en bak nog 2 minuten mee. Serveer met de noedels en bestrooi met het sesamzaad.

bereidingstip

De zoete sojasaus ketjap manis is een prima saus voor wok- en roerbakgerechten, maar als je dat lekker vindt kun je ook een speciale woksaus gebruiken. Bij de ingrediënten van dit recept passen diverse smaken, zoals sweet chili, teriyaki of oestersaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 24 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier