voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Kibbeling met tartaarsaus

Kibbeling met tartaarsaus

ingrediënten

250 gram bloem

200 milliliter bier

1 ei

600 gram kabeljauwfilets

zonnebloemolie

1 kleine ui

6 augurken

1 handje platte peterselie

1 handje verse dragon

1 eetlepel gedroogde dragon

1 eetlepel kappertjes

4 eetlepels mayonaise

4 eetlepels zure room

citroen


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de ingrediënten voor de tartaarsaus en breng op smaak met zout en peper. Meng 200 g bloemmet het bier en ei tot een glad beslag.
  • 2 Wentel de kabeljauw kort door de rest van de bloem en vervolgens door het bierbeslag. Verhit een pan met een laag zonnebloemolie tot 185°C en frituur hierin de vis goudbruin.
  • 3 Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de kibbeling met de tartaarsaus.

wijnadvies

Kies bij dit recept voor de biologische Eco Balance Chardonnay uit Chili.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 38 gram