voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Kikkererwtensalade met gegrilde feta

Kikkererwtensalade met gegrilde feta

ingredi├źnten

2 citroenen

100 milliliter olijfolie

2 teentjes knoflook

2 theelepels kerriepoeder

2 blikken kikkererwten

2 lente-/bosuitjes

50 gram walnoten

50 gram cashewnoten

4 plakken feta

bakje cherry-/kerstomaatjes

100 gram olijven

1 eetlepel oregano

1 theelepel gedroogde oregano

300 gram spinazie


  • 1 Rasp de schil van 1 citroen.
  • 2 Pers de 2 citroenen uit.
  • 3 Verhit 3 eetlepels olie en fruit hierin de knoflook met het kerriepoeder.
  • 4 Schep de kikkererwten erdoor en laat afkoelen.
  • 5 Meng de bosui, 2 eetlepels citroensap, zout en peper erdoor.
  • 6 Verwarm de ovengrill voor.
  • 7 Rooster de noten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 8 Leg de feta met de tomaatjes en olijven in een ovenschaal.
  • 9 Bestrooi met de oregano, citroensap, citroenrasp, zout en peper.
  • 10 Besprenkel met de rest van de olie en zet de schaal 6-7 minuten onder de grill tot de kaas lichtbruin begint te kleuren.
  • 11 Verdeel de spinazie over een schaal of borden en schep het kikkererwtenmengsel erop.
  • 12 Bestrooi met de noten en verdeel de feta met tomaatjes en olijven erover.

bereidingstip

Vervang de kikkererwten door witte bonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 16 gram