online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Kikkererwtenstamppot uit de oven met aubergine en gehakt

Kikkererwtenstamppot uit de oven met aubergine en gehakt

ingrediënten

750 gram kruimige aardappels

125 milliliter melk

1 bakje hummus

5 eetlepels olijfolie

2 aubergines

1 blik kikkererwt

3 theelepels shoarmakruiden

rode peper

400 gram half-om-half gehakt

1 bosje peterselie


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af, laat uitlekken en stamp fijn met de melk en de hummus.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de aubergine gaar. Meng de gebakken aubergine met de aardappelpuree.
  • 3 Meng de kikkererwten met de shoarmakruiden, rode peper en het gehakt. Verdeel dit gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal en schep hierop de puree.
  • 4 Bak de schotel circa 20 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.


voedingswaarde

energie 760 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 33 gram