4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
recepten Kip-cordon bleu met feta en pesto

Kip-cordon bleu met feta en pesto

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram boter
3 eetlepels olijfolie
100 gram paneermeel
2 eieren
8 gedroogde tomaten op olie
150 gram feta
4 eetlepels pesto
4 kipfilets

benodigdheden

keukenpapier

4 cocktailprikkers

  • 1 Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Snijd ze horizontaal open, maar niet helemaal door. Klap open en bestrijk met de pesto. Verdeel de feta en tomaten erover. Klap de kipfilets dicht en steek vast met prikkers.
  • 2 Klop de eieren los met zout en peper. Haal de cordon bleus eerst door het ei en daarna door paneermeel. Herhaal voor een steviger korstje.
  • 3 Verhit de olijfolie en boter en bak hierin de cordon bleus lichtbruin. Bak op middelhoge stand nog 4-5 minuten per kant tot ze gaar zijn. Lekker met een Griekse salade.

bereidingstip

Vervang de feta in dit recept door mozzarella. . Neem olijventapenade in plaats van pesto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 46 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier