voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Kip gestoofd in witbier

Kip gestoofd in witbier

ingredi├źnten

4 kippenbouten

50 milliliter arachideolie

50 milliliter vloeibaar bakproduct

2 rode uien

1 rode paprika

1 gele paprika

2 preien

250 milliliter kippenbouillon

1 fles witbier

100 gram blanke rozijnen

100 gram pijnboompitten


  • 1 Bestrooi de kippenbouten met zout en versgemalen peper en bak ze goudbruin in de olie. Schep uit de pan.
  • 2 Roerbak de ui, paprika en prei in het bakvet. Giet de bouillon en het bier erbij en verwarm.
  • 3 Leg de kip terug in de pan en voeg de rozijnen toe. Stoof ca. 35 minuten met het deksel op de pan.
  • 4 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over het gerecht.
  • 5 Lekker met witte rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 37 gram