online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kip gestoofd in witte wijn met sinaasappel en selderij

Kip gestoofd in witte wijn met sinaasappel en selderij

ingrediënten

1 sinaasappel

500 gram kipfilets

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel arachideolie

50 gram boter

4 sjalotjes

400 milliliter witte wijn

200 gram kastanjechampignons

1 mespunt kerriepoeder

125 milliliter crème fraîche

1 eidooier

2 eetlepels bladselderij


  • 1 Boen de sinaasappel schoon. Snijd sliertjes van de schil en pers de vrucht.
  • 2 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie en de helft van de boter en bak hierin de kipfilet goudbruin.
  • 3 Bak de sjalotjes even mee. Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 15 minuten.
  • 4 Verwarm de rest van de boter en bak hierin de champignons met kerriepoeder. Voeg het sinaasappelsap toe.
  • 5 Meng crème fraîche, eidooier en wat stoofvocht van de kip. Roer dit mengsel zonder te koken door het stoofvocht tot een lichtgebonden saus.
  • 6 Schep de champignons en selderij erdoor. Garneer met de sliertjes sinaasappel.

bereidingstip

Lekker met rijst en sperziebonen, tuinbonen of broccoli.

wijnadvies

Kip houdt best van Chardonnay: Monastier, Danie de Wet, Casa de Campo, Yellow Tail of biologische Gamma.


voedingswaarde

energie 470 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 33 gram