voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
120 min.
hoofdgerecht
Recepten Kip-gyros van de barbecue

Kip-gyros van de barbecue

ingrediënten

300 milliliter Griekse yoghurt

limoen

2 eetlepels gyroskruiden

1000 gram kipdijfilets

1 grote vastkokende aardappel

2 naanbroden

75 gram gemengde bladsla

1 komkommer

200 gram Griekse yoghurt

2 teentjes knoflook

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel dille

1 citroen


benodigdheden

vershoudfolie

spies

aluminium bakje

  • 1 Steek een spies door de aardappel, met de platte kant naar beneden. Zet de aardappel met de prikker in het barbecueschaaltje en prik de gemarineerde kipfilet een voor een op de aardappel, steeds in een andere richting zodat je een mooie toren krijgt.
  • 2 Steek de barbecue aan met de briketten aan de zijkant. Het midden blijft zo vrij voor het bakje met de kiptoren.
  • 3 Zorg dat de gesloten barbecue niet warmer wordt dan 150°C en draai de bak met de gyros iedere 20 minuten een slag. Na 1,5-2 uur is het gerecht klaar.
  • 4 Verwijder de zaadlijsten van de komkommer voor de tzatziki. Rasp de komkommer en laat uitlekken in een vergiet.
  • 5 Duw met de bolle kant van een lepel het vocht er zoveel mogelijk uit. Meng de yoghurt met de knoflook en olijfolie. Voeg de dille en de geraspte komkommer toe, roer nog even door en voeg dan nog wat citroensap, zout en peper naar smaak toe.
  • 6 Rooster het naanbrood 2 minuten op het rooster op de barbecue. Snijd de gyros van boven naar beneden zodat je krokante reepjes krijgt.
  • 7 Schep wat tzatziki op het naanbrood, leg er een beetje sla op en daarna de kipgyros.

bereidingstip

Neem pitabroodjes in plaats van naanbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 60 gram