online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kip in het pannetje

Kip in het pannetje

ingrediënten

400 gram aardappelschijfjes

2 eetlepels olijfolie

1 snufje paprikapoeder

100 gram ontbijtspek

400 gram kipfilets

1 ui

500 gram wortels

2 gele paprika's

5 eetlepels mayonaise

1 theelepel citroensap

1 bosje dille

1 bosje bieslook

1 eetlepel peterselie


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de aardappelschijfjes op een bakplaat om met een beetje olie, grof (zee)zout, paprikapoeder en peper. Schuif hoog in de oven.
  • 2 Verhit intussen 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin het ontbijtspek een paar minuten op een lage stand. Voeg de kip toe en bak om en om bruin. Schep alles uit de pan en houd apart.
  • 3 Roer de aanbaksels los en voeg de ui, wortel en paprika toe. Roerbak 4-5 minuten op een lage stand. Controleer intussen de aardappelschijfjes in de oven en schep ze een keer om.
  • 4 Schep de kip en het ontbijtspek weer door de groenten en laat nog enkele minuten afgedekt garen op een lage stand.
  • 5 Meng de mayonaise met het citroensap en de kruiden. Serveer het kippannetje met de aardappelschijfjes en de kruidenmayonaise. Bestrooi met de peterselie.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 31 gram