4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Kip in tomaten-olijvensaus

Kip in tomaten-olijvensaus

ingrediënten


40 min
4 personen
stokbrood
200 gram champignons
1 rode paprika
2 eetlepels pesto
100 gram zwarte olijven
100 gram groene olijven
eetlepel Italiaanse kruiden
500 milliliter kippenbouillon
2 blikken gepelde tomaten
200 milliliter rode wijn
2 teentjes knoflook
2 uien
olijfolie
4 kippenpoten

  • 1 Bestrooi de kippenpoten met zout en peper, Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de kip hierin lichtbruin.
  • 2 Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee. Blus af met de wijn. Voeg de tomaten met het sap, de bouillon, Italiaanse kruiden, olijven en de pesto toe. Breng aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes stoven.
  • 3 Neem de kippenpoten uit de pan en haal het vlees van het bot. Voeg de kipstukjes met de paprika en champignons toe aan de saus en laat nog circa 12 minuten zachtjes stoven. Schep in diepe borden en serveer met stokbrood.

bereidingstip

Vervang de kippenpoten in dit recept door drumsticks, kipkarbonades of kipdijfilet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 36 gram
recall Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier