4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip marineren

Kip marineren

ingrediënten


10 min
4 personen
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 perssinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

citruspers

  • 1 Snijd de knoflook fijn. Pers de sinaasappel uit.
  • 2 Roer met een garde een marinade van de knoflook, het sinaasappelsap, de honing, mosterd, olie en tijm. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Marineer kip(dij)filet minstens 30 min. afgedekt in de koelkast in de marinade. Of bestrijk er een hele kip mee voor het roosteren.

bereidingstip

Vervang voor een frisse salade de sinaasappel door 1 citroen.. <h4>Waarom kip marineren?</h4> Kip marineren geeft niet alleen veel smaak, het maakt het vlees ook malser. Je trekt de smaak tot in de vezels, waardoor je kip veel meer smaak krijgt dan wanneer je alleen achteraf kruiden toevoegt. Bovendien kun je vooruitwerken: marineer een paar porties tegelijk en je hebt altijd een lekkere basis voor salades, wraps, rijstschotels of een pastagerecht.. <h4>De voordelen van kip marineren</h4> Een marinade doet het werk voor je. Je mengt wat olie, zuur (zoals citroen of azijn) en kruiden of specerijen, en de tijd doet de rest. Het resultaat: kip die sappig en smaakvol is. Ideaal om te mealpreppen, want gemarineerde kip kun je gemakkelijk invriezen of een paar dagen bewaren in de koelkast.. <h4>Aziatische kipmarinades</h4> Zin in een oosterse twist? Met een Aziatische kipmarinade geef je je gerecht meteen pit. Denk aan een mix van sojasaus of ketjap, sesamolie, knoflook, gember en een vleugje honing of chili. Perfect voor een snelle wokschotel, noedelgerecht of rijstbowl.. <h4>Kip marineren versus kruiden</h4> Kip kruiden doe je vaak vlak voor het bakken of braden. Lekker makkelijk, maar de smaak blijft aan de buitenkant. Marineren vraagt iets meer voorbereiding, maar je proeft het verschil: de smaken trekken in het vlees en maken je kip malser.. <h4>Hoe kun je kip het beste marineren?</h4> Meng een basis van olie, zuur (bijv. citroen of azijn) en smaakmakers zoals kruiden of specerijen. Leg de kip in een afsluitbaar bakje of zakje en zorg dat het vlees goed bedekt is. De tijd doet de rest! . <h4>Hoe kruid je kip het lekkerst?</h4> Gebruik kruiden die je lekker vindt. Kruid kip royaal met zout, peper en je favoriete specerijen zoals paprikapoeder, kerrie of knoflookpoeder. Voeg eventueel verse kruiden toe, zoals tijm of rozemarijn voor extra aroma.. <h4>Hoelang kip marineren in ketjap?</h4> Laat kip minimaal 30 minuten in de ketjapmarinade liggen, maar liever een paar uur. Voor de beste smaak kun je de kip ook een nacht in de koelkast laten marineren. Extra lekker! . <h4>Welke kruiden om kip te marineren?</h4> Paprikapoeder, komijn, kerrie en cayennepeper zijn toppers voor een kruidige marinade. Voor een mediterrane marinade gebruik je oregano, tijm of rozemarijn. En voor Aziatische kip zijn gember, knoflook en koriander heel geschikt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st