voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kip met bosui en zilverui

Kip met bosui en zilverui

ingrediënten

2 lente-/bosuitjes

500 gram kipfilets

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

250 milliliter kippenbouillon

3 eetlepels zilveruitjes

100 milliliter kookroom

1 eetlepel mosterd

1 eetlepel allesbinder

eetlepel maizena


  • 1 Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het loof apart.
  • 2 Verhit de olie, fruit hierin de bosui zonder het loof en bak de kipfilet rondom goudbruin.
  • 3 Giet de kippenbouillon erbij en voeg de zilveruitjes toe. Stoof op een lage stand 15 minuten.
  • 4 Neem de kip uit de pan. Voeg kookroom en mosterd bij het stoofvocht.
  • 5 Breng aan de kook en bind met allesbinder of aangelengde maïzena. Bestrooi het gerecht met het loof van de bosui.

bereidingstip

Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree en doperwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 30 gram