voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Kip met couscous, citroen en munt

Kip met couscous, citroen en munt

ingredi├źnten

3 citroenen

2 teentjes knoflook

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

8 drumsticks

4 kipkarbonades

5 eetlepels olijfolie

500 milliliter kippenbouillon

8 lente-/bosuitjes

5 eetlepels verse munt

verse munt

250 gram couscous


  • 1 Rasp de schil van 2 citroenen en pers de vruchten uit. Snijd de overige citroen in partjes.
  • 2 Meng de helft van het citroensap en de helft van de citroenrasp met de knoflook, komijn, zout en peper. Wrijf de kip in met dit mengsel.
  • 3 Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de kip lichtbruin. Voeg 150 ml bouillon toe en stoof met deksel op de pan circa 30 minuten.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de bosui tot deze gaat kleuren. Voeg de rest van het citroensap, -rasp en bouillon toe en breng aan de kook.
  • 5 Voeg de gehakte munt en couscous toe. Roer en laat de couscous van de warmtebron af 7-8 minuten wellen.
  • 6 Serveer de couscous met de kip. Garneer met de partjes citroen en blaadjes munt.

bereidingstip

Lekker met een wortelsalade: meng grof geraspte of in linten geschaafde wortel met rozijnen, peterselie en een dressing van olijfolie, citroensap, een mespuntje gemalen komijn, zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 34 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier