voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Kip met couscous, citroen en munt

Kip met couscous, citroen en munt

ingredi├źnten

3 citroenen

2 teentjes knoflook

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

8 drumsticks

4 kipkarbonades

5 eetlepels olijfolie

500 milliliter kippenbouillon

8 lente-/bosuitjes

5 eetlepels verse munt

verse munt

250 gram couscous


  • 1 Rasp de schil van 2 citroenen en pers de vruchten uit. Snijd de overige citroen in partjes.
  • 2 Meng de helft van het citroensap en de helft van de citroenrasp met de knoflook, komijn, zout en peper. Wrijf de kip in met dit mengsel.
  • 3 Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de kip lichtbruin. Voeg 150 ml bouillon toe en stoof met deksel op de pan circa 30 minuten.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de bosui tot deze gaat kleuren. Voeg de rest van het citroensap, -rasp en bouillon toe en breng aan de kook.
  • 5 Voeg de gehakte munt en couscous toe. Roer en laat de couscous van de warmtebron af 7-8 minuten wellen.
  • 6 Serveer de couscous met de kip. Garneer met de partjes citroen en blaadjes munt.

bereidingstip

Lekker met een wortelsalade: meng grof geraspte of in linten geschaafde wortel met rozijnen, peterselie en een dressing van olijfolie, citroensap, een mespuntje gemalen komijn, zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 34 gram