voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Kip met gepofte knoflook en citroen

Kip met gepofte knoflook en citroen

ingrediënten

4 kippenbouten

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 bol knoflook

2 citroenen

1 eetlepel poedersuiker

6 blaadjes salie

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden


benodigdheden

braadslede

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper. Verhit de olie in de braadslede en braad hierin de kip rondom lichtbruin.
  • 2 Snijd de knoflookbol horizontaal doormidden. Haal de kip uit de braadslede. Bak de citroenparten, bestrooid met suiker, en de halve knoflookbollen in het braadvet.
  • 3 Leg de kip er met de salie weer bij. Zet de kip 40 minuten afgedekt en 10 minuten onafgedekt in het midden van de oven.
  • 4 Lekker met krieltjes, sperziebonen en gepofte tomaten.

bereidingstip

Gepofte tomaten: zet vier grote tomaten naast elkaar in een ovenschaal en bestrooi ze met een mengsel van fijn broodkruim, geraspte sinaasappel- of citroenschil, gehakte peterselie, versgemalen peper en (zee)zout. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en zet ze de laatste 30 minuten naast de kip in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 28 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier