voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Kip met peultjes en pinda's

Kip met peultjes en pinda's

ingrediënten

500 gram kipfilets

500 gram kipdijfilets

4 eetlepels sherry

4 eetlepels kippenbouillon

1 eetlepels maizena

1 verse gember

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

250 gram broccoli

200 gram peultjes

4 eetlepels wokolie

1 rode peper

2 teentjes knoflook

2 sjalotjes

1 ui

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels ketjap asin

2 theelepels sambal manis

100 gram ongezouten pinda’s


  • 1 Meng de kipfilet met 2 eetlepels sherry, de helft van de maizena, de gember en 1/2 theelepel zout.
  • 2 Blancheer de broccoli 1 minuut, voeg de peultjes toe en blancheer nog 1 minuut. Giet de groenten af en spoel er koud water over.
  • 3 Verhit de wokolie en fruit hierin de rode peper, knoflook en sjalot kort. Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom bruin.
  • 4 Meng de rest van de sherry met de rest van de maizena, de sojasaus en sambal en schep dit mengsel door de kip.
  • 5 Rooster de pinda’s in een droge, hete koekenpan.
  • 6 Meng de broccoli en peultjes door de kip en bestrooi met de pinda’s.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 39 gram