voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kip met rijst en kikkererwten

Kip met rijst en kikkererwten

ingredi├źnten

250 gram basmatirijst

4 eetlepels zonnebloemolie

2 uien

3 wortels

400 gram kikkererwten

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

4 teentjes knoflook

400 milliliter groentebouillon

400 milliliter kippenbouillon

500 gram kipfilets

1 bosje dille


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Kook de rijst. Giet af en laat de rijst droogstomen.
  • 2 Verhit intussen de olie en bak hierin de ui en wortel circa 5 minuten. Voeg de kikkererwten, komijnpoeder, knoflook en bouillon toe en schep goed om.
  • 3 Leg de stukjes kip op de groenten en dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie. Keer na circa 10 minuten de stukjes kip om, dek weer af en gaar circa 5 minuten verder.
  • 4 Schep de dille door de rijst en serveer met de kipschotel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 41 gram