voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Kip-minestrone

Kip-minestrone

ingredi├źnten

4 kipkarbonades

4 kippenbouten

5 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 winterwortel

2 stengels bleekselderij

400 gram vastkokende aardappels

1 liter kippenbouillon

1 courgette

150 gram diepvriesdoperwten

400 gram witte bonen

1 handje spinazie

focaccia

ciabatta

1 potje pesto

100 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de kip lichtbruin. Schep de kip uit de pan.
  • 2 Bak in het braadvet de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en aardappel kort aan. Giet de bouillon erbij en voeg de kip weer toe. Kook de soep zachtjes 15-20 minuten.
  • 3 Schep de kip uit de soep en haal het vlees van het bot. Pureer 1/3 deel van de soep en meng het gepureerde deel met de courgette, doperwten en bonen door de soep. Kook zachtjes 3-4 minuten.
  • 4 Schep de kip en spinazie door de soep. Serveer de soep in diepe borden met het brood, de pesto en de Parmezaanse kaas erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1075 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 50 gram