voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Kip-witlof-kaasschotel

Kip-witlof-kaasschotel

ingrediënten

500 gram kipfilets

1 eetlepel kerriepoeder

1 eetlepel Japanse kruiden

1 eetlepel gemengde orientaalse kruiden

800 gram witlof

4 lente-/bosuitjes

3 eetlepels olijfolie

200 gram champignons

125 milliliter crème fraîche

100 gram gorgonzola

100 gram roquefort


  • 1 Bestrooi de kipfilets met de kruiden. Haal de stronkjes uit de struikjes witlof en snijd de groente in reepjes van 1 cm. Houd wat van het loof van de lente-/bosuitjes achter voor de garnering.
  • 2 Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kipstukjes in 12-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep ze uit de pan en houd ze even warm.
  • 3 Voeg de rest van de olijfolie bij het bakvet en roerbak hierin witlof, lente/bosuitjes en de champignons 3 minuten.
  • 4 Schep de crème fraîche en de kaas erdoor en verwarm zonder te koken tot de kaas gesmolten is.
  • 5 Meng de kipfilet erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de schotel bestrooid met het uitjesloof. Lekker met rösti.

wijnadvies

Een zacht type witte wijn combineert goed: Elzasser Sylvaner of Edelzwicker of een Italiaanse Soave (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 39 gram