online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipcurry met bloemkool

Kipcurry met bloemkool

ingrediënten

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels olijfolie

750 gram kipfilets

1 ui

1 rode peper

1 verse gember

1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 kaneelstokje

1 theelepel kaneelpoeder

1 blik kokosmelk

400 milliliter kippenbouillon

500 gram bloemkoolroosjes


  • 1 Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipreepjes goudbruin. Schep de kip uit de pan.
  • 2 Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de ui, rode peper, gember, koriander, komijn en kaneel.
  • 3 Giet de kokosmelk en kippenbouillon erbij. Voeg de kip en de bloemkoolroosjes toe en stoof 15 minuten zachtjes zonder deksel op de pan.
  • 4 Verwijder eventueel het kaneelstokje. Lekker met witte rijst of notenrijst.

wijnadvies

Viognier-Marsanne van Poème of Zuydpunt Viognier-Chenin Blanc.


voedingswaarde

energie 505 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 49 gram