voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipcurry met bloemkool

Kipcurry met bloemkool

ingrediënten

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels olijfolie

750 gram kipfilets

1 ui

1 rode peper

1 verse gember

1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 kaneelstokje

1 theelepel kaneelpoeder

1 blik kokosmelk

400 milliliter kippenbouillon

500 gram bloemkoolroosjes


  • 1 Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipreepjes goudbruin. Schep de kip uit de pan.
  • 2 Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de ui, rode peper, gember, koriander, komijn en kaneel.
  • 3 Giet de kokosmelk en kippenbouillon erbij. Voeg de kip en de bloemkoolroosjes toe en stoof 15 minuten zachtjes zonder deksel op de pan.
  • 4 Verwijder eventueel het kaneelstokje. Lekker met witte rijst of notenrijst.

wijnadvies

Viognier-Marsanne van Poème of Zuydpunt Viognier-Chenin Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 49 gram