voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipcurry met mango

Kipcurry met mango

ingredi├źnten

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

800 gram kipfilets

2 uien

1 rode peper

2 teentjes knoflook

1 verse gember

1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 kaneelstokje

800 milliliter kokosmelk

2 mango's

1 lente-/bosui


  • 1 Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipblokjes in 4-5 minuten rondom goudbruin. Schep ze uit de pan en houd apart.
  • 2 Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de ui, rode peper, knoflook en gember 2-3 minuten.
  • 3 Schep de koriander, komijn en het kaneelstokje erdoor en bak nog 1-2 minuten.
  • 4 Voeg de kip en kokosmelk toe, breng aan de kook en stoof zonder deksel zachtjes 5-7 minuten tot de saus iets dikker wordt.
  • 5 Verwijder het kaneelstokje. Schep de mango erdoor en verwarm nog even zonder te koken.
  • 6 Garneer met wat lente-/ bosui. Lekker met witte rijst en sperziebonen.

bereidingstip

Voeg eens 1 theelepel citroenrasp toe voor een frissere saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 52 gram