online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipfilet ‘en papillotte’ met groentevulling

Kipfilet ‘en papillotte’ met groentevulling

ingrediënten

4 enkele kipfilets

1 eetlepel slagroom

1 eetlepel olijfolie

2 sjalotjes

2 bospenen

50 gram diepvriesdoperwten

2 lente-/bosuitjes

1 theelepel gedroogde dragon

150 milliliter zure room

1 eetlepel mosterd

2 eetlepels bieslook


benodigdheden

bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Vermaal de haasjes van de kipfilet met de room en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Snijd de filets horizontaal in tot er een kleine opening ontstaat waar de vulling in kan.
  • 3 Voeg deze groenten toe aan het kipgehakt en roer alles goed door.
  • 4 Verwarm de olijfolie en fruit de sjalotjes tot ze glazig en zacht zijn. Voeg de wortelblokjes toe en fruit nog een minuut mee.
  • 5 Voeg als laatste de doperwten, de bosuitjes en de dragon toe en roer alles nog een minuut om.
  • 6 Vul de kipfilets met dit mengsel (desgewenst met behulp van een spuitzak) en steek de openingen dicht met een prikker.
  • 7 Roer de zure room met de mosterd en bieslook tot een sausje en breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Verwarm de oven voor op 160°C. Rol de filets in een stuk bakpapier of aluminiumfolie en leg ze in een braadslede.
  • 9 Bak de pakketjes in 25 - 30 minuten gaar. Neem de filets uit het papier en snijd ze in dikke plakken.
  • 10 Zeef het vocht dat in de braadslede overblijft en roer dit door het roomsausje. Serveer een beetje van de saus bij de gevulde kip.

bereidingstip

Lekker met een salade en frietjes.

wijnadvies

Erg lekker met witte wijn. De droge witte huiswijn is al een prima optie. En Chardonnay van Jean Sablenay zegt ook geen 'nee' tegen dit kippetje. De Italiaanse Villa Mondi Soave vormt, net als Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi, eveneens een uitstekende keuze.


voedingswaarde

energie 250 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 26 gram