online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipfilet met chocoladesaus

Kipfilet met chocoladesaus

ingrediënten

4 kipfilets

100 gram gemengde noten

50 gram vloeibaar bakproduct

3 eetlepels arachideolie

1 ui

1 teentje knoflook

2 theelepels kaneelpoeder

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

theelepel chilipoeder

200 milliliter gezeefde tomaten

50 gram extra pure chocolade

1 kippenbouillontablet

50 gram rozijnen

2 eetlepels verse peterselie

150 milliliter slagroom


  • 1 Wrijf de kipfilets in met zout en peper. Hak de noten fijn en houd enkele noten achter voor garnering.
  • 2 Verhit het bakproduct en bak de kipfilets in circa 5 minuten rondom bruin. Neem de kip uit de pan.
  • 3 Bak de ui 3 minuten samen met de knoflook. Voeg kaneel, ketoembar en chilipoeder toe. Bak dit al roerend 1 minuut.
  • 4 Voeg de gezeefde tomaten, de chocolade en het bouillon-tablet toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het zonder deksel op de pan 3 minuten inkoken. Roer af en toe.
  • 5 Roer de rozijnen erdoor. Leg de kipfilets weer in de saus en laat ze zonder deksel zachtjes in 8 minuten garen.
  • 6 Neem de kipfilets uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Roer de peterselie door de saus, samen met de gehakte noten. Maak de saus af met de room.
  • 7 Serveer de kip met de saus en garneer het gerecht met noten. Lekker met een met rijst gevulde puntpaprika en maïs.

bereidingstip

Voeg fijngesneden dadels aan de saus toe.


voedingswaarde

energie 655 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 32 gram