voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipfilet met kruidenkaas en rauwe ham

Kipfilet met kruidenkaas en rauwe ham

ingrediënten

4 aardappels

4 kipfilets

100 gram kruidenroomkaas

2 eetlepels rode pesto

2 eetlepels tapenade

8 plakken rauwe hammen

2 eetlepels olijfolie

2 kleine struikjes witlof

1 appel

6 eetlepels slasaus

1 eetlepel honing


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen 5 minuten en giet ze af.
  • 2 Snijd de kipfilets over de lengte open tot een envelop. Vul ze met de kruidenroomkaas en vouw ze weer dicht. Bestrijk de buitenkant met pesto of tapenade en wikkel de kip strak in de rauwe ham.
  • 3 Zet de kippakketjes niet te dicht tegen elkaar aan in een ovenschaal met de aardappelen eromheen. Sprenkel de olijfolie erover.
  • 4 Zet het gerecht 20-25 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is.
  • 5 Meng witlof en appel met slasaus, honing, zout en peper. Serveer de kipschotel met deze salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 45 gram