voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Kipfilet met tapenade en rauwe ham

Kipfilet met tapenade en rauwe ham

ingrediënten

4 kipfilets

1 theelepel paprikapoeder

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

4 plakken rauwe hammen

150 gram zwarte olijven

20 gram ansjovisfilets

20 gram kappertjes

2 eetlepels basilicum

1 teentje knoflook

theelepel mosterd

2 eetlepels olijfolie


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Pureer de ingrediënten voor de tapenade.
  • 2 Snijd de kipfilets in de lengte in tot envelopjes en leg ze open. Verdeel de tapenade erover.
  • 3 Vouw de filets dicht en steek ze vast met houten prikkers. Strooi er zout en peper en een beetje paprikapoeder over.
  • 4 Verhit de olie en bak de kip rondom goudbruin. Omwikkel ze met ham en zet de pakketjes 12 minuten in de warme oven tot ze gaar zijn.
  • 5 Serveer ze eventueel in plakken gesneden. Lekker met tagliatelle en peultjes of tuinbonen.

bereidingstip

Kies eens voor een kant-en-klare tomatentapenade of rode pesto.

wijnadvies

Dergelijke kip scharrelt graag rond in de buurt van droge rosé zoals de huiswijn, Saint Saturnin of Montalto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 34 gram