online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipfilets gevuld met appel en salie

Kipfilets gevuld met appel en salie

ingredi├źnten

4 enkele kipfilets

1 appel

8 blaadjes salie

1 theelepel gedroogde salie

20 gram blanke rozijnen

2 eetlepels boter

2 eetlepels olijfolie


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Snijd de haasjes van de filets. Snijd de filets aan de lange en dikke kant in zodat een holte in de filets ontstaat.
  • 2 Bestrooi de filets rondom en van binnen met zout en peper.
  • 3 Snijd de appel in miniblokjes en hak de haasjes van de filet heel fijn. Vermeng dit met elkaar en voeg de salie en rozijnen toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Vul de kipfilets met dit mengsel en steek de openingen vast met een cocktailprikker.
  • 5 Verwarm de boter en bak de gevulde filets om en om bruin. Zet de warmtebron dan wat lager.
  • 6 Voeg een paar eetlepels water toe en bak de filets in circa 20 minuten gaar. Laat de filets even rusten en snijd ze dan in plakken.

bereidingstip

Lekker met gestoofde rodekool.

wijnadvies

Verrukkelijk met Arthur Metz Pinot Gris uit de Elzas. Ook de Indomita Chardonnay Reserva zal smaken.


voedingswaarde

energie 200 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 24 gram