online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
10 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipfilets met pesto en zongedroogde tomaten

Kipfilets met pesto en zongedroogde tomaten

ingrediënten

5 kipfilets

100 gram verse roomkaas

10 gedroogde tomaten op olie

3 eetlepels pesto

5 plakken rauwe hammen

50 gram braadboter

1 ui

1 teentje knoflook

5 gedroogde tomaten op olie

mespunt gedroogde tijm

3 eetlepels tomatenpuree

200 milliliter koksroom

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel azijn

2 theelepels suiker


benodigdheden

vershoudfolie

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kipfilets één voor één tussen twee velletjes vershoudfolie en sla ze met de bodem van een steelpan tot ze twee keer zo groot zijn. Verwijder de folie.
  • 2 Doe de roomkaas in een kom en roer er de uitgelekte en kleingesneden zongedroogde tomaten en de pesto door.
  • 3 Leg de kipfilets met de kant waar het vel heeft gezeten naar beneden op het werkvlak, bestrooi ze met wat zout en peper en bestrijk ze met het roomkaasmengsel. Rol ze op en verpak elke filet in een plak ham.
  • 4 Leg de verpakte kipfiletrolletjes naast elkaar in een ovenschaal. Giet een scheutje water in de schaal en zet de kipfilets afgedekt 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 5 Schep 2 eetlepels van de olie van de tomaten in de koekenpan en fruit de ui omscheppend glazig. Laat de knoflook, de zongedroogde tomaten, de tijm en de tomatenpuree kort meebakken. Voeg de koksroom toe en breng op smaak met het citroensap of de azijn, de suiker en wat zout en peper.
  • 6 Laat ze in de uitgeschakelde oven 10 minuten rusten. Neem de kipfilets uit de oven en roer het vocht uit de ovenschaal door de saus.
  • 7 Serveer de schuin doorgesneden kipfilets met de saus. Geef er rijst of brood bij.

wijnadvies

Zowel strakke, droge witte wijnen als frisse rosés en dito jonge rode wijnen passen bij dit gerecht vanwege hun frisse, sprankelende en fruitige eigenschappen.


voedingswaarde

energie 270 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 25 gram