online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipfingers met gebakken aardappels en citroensaus

Kipfingers met gebakken aardappels en citroensaus

ingrediënten

6 eetlepels arachideolie

6 eetlepels vloeibaar bakproduct

750 gram vastkokende aardappels

1 eetlepel bloem

1 eetlepel kerriepoeder

600 gram kipfilets

500 gram broccoli

3 eetlepels yoghurt

1 eetlepel citroensap

1 theelepel citroenrasp

1 eetlepel gembersnippers op siroop

theelepel gemberpoeder (djahé)

3 eetlepels mayonaise


  • 1 Verhit de helft van de olie en bak hierin al omscheppend de aardappelschijfjes circa 15 minuten.
  • 2 Meng de bloem met de kerrie en haal de kipfilet erdoorheen. Verhit de rest van de olie en bak hierin de bebloemde kiprepen rondom in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
  • 3 Kook intussen de broccoli met zout beetgaar. Meng de ingrediënten voor de citroensaus.
  • 4 Bestrooi de aardappels met zout en serveer ze met de kipfingers, broccoli en citroensaus.


voedingswaarde

energie 595 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 43 gram