voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
Recepten Kipgehaktbrood met spinazie en tomaatjes

Kipgehaktbrood met spinazie en tomaatjes

ingrediënten

1 eetlepel pijnboompitten

500 gram kipfilets

2 sneeën witbrood

300 gram spinazie

1 ei

1 eetlepel mosterd

1 teentje knoflook

1 rode ui

1 eetlepel gedroogde oregano

6 zongedroogde tomaatjes


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

keukenmachine

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Maal de kipfilet fijn in de keukenmachine, voeg vervolgens het brood en de spinazie toe en mix tot een geheel.
  • 3 Doe het kipmengsel in een kom en voeg het ei, de mosterd, knoflook, ui, oregano, tomaatjes en pijnboompitten toe. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep het gehakt in de bakvorm, druk stevig aan en zet circa 40 minuten in de oven. Neem het kipgehaktbrood uit de oven, laat even afkoelen en snijd in plakken.

bereidingstip

Maak dit gerecht compleet met een frisse salade, kijk elders op boodschappen.nl


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 36 gram