online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipkebabs met polenta en gembersalsa

Kipkebabs met polenta en gembersalsa

ingrediënten

700 milliliter kippenbouillon

150 gram polenta

150 gram maisgriesmeel

50 milliliter olijfolie

100 gram cherry-/kerstomaatjes

50 gram stemgember

1 verse gember

1 eetlepel vloeibare honing

2 eetlepels tomatenketchup

1 theelepel worcestershiresaus

2 teentjes knoflook

1 mespunt chilipoeder

1 eetlepel olijfolie

500 gram kipfilets

200 gram ananassen


benodigdheden

schaal met opstaande rand

vershoudfolie

8 satéprikkers

bakplaat

  • 1 Breng de bouillon aan de kook en roer de polenta erdoor. Laat al roerende circa 3 minuten koken tot een pap.
  • 2 Bekleed de schaal met vershoudfolie en giet de polenta erin. Strijk de bovenkant glad. Laat afkoelen en in de koelkast verder opstijven.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de salsa met zout en peper.
  • 4 Meng de honing, ketchup, worcestershiresaus, knoflook, chilipoeder en de olie tot een dressing en schep hier de kip doorheen. Laat afgedekt 30 minuten marineren. Week de spiesjes in water.
  • 5 Verwarm de ovengrill. Rijg de kip en ananas aan de prikkers en leg ze op de bakplaat. Rooster de kebabs midden in de oven aan beiden kanten goudbruin en gaar ze in circa 20 minuten.
  • 6 Stort de polenta op een snijplank en snijd in repen. Bestrooi met wat droog polentameel.
  • 7 Verwarm intussen de olie en bak hierin de polenta goudbruin.
  • 8 Serveer met de kebabs en salsa.

wijnadvies

Bij de kipkebab gaan we voor een Chardonnay van Sensas of een Zuydpunt Chardonnay/Viognier.


voedingswaarde

energie 495 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 33 gram