online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Kippenbouillon met citroen en tonijnballetjes

Kippenbouillon met citroen en tonijnballetjes

ingredi├źnten

100 gram rijst

100 gram tonijn op olie

1 theelepel gemberwortel

1 ei

1 eetlepel oestersaus

hoisinsaus

sojasaus

1 liter kippenbouillon

1 citroen

250 gram peultjes

150 gram bospenen

2 lente-/bosuitjes

100 gram preien


  • 1 Meng de rijst met de tonijn, gember, het ei, de oestersaus, zout en peper. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van. Voeg als het nodig is een extra ei, wat broodkruim of bloem toe om te binden. Zet de tonijnballetjes in de koelkast.
  • 2 Verwarm de kippenbouillon. Rasp 1 theelepel van de citroenschil erboven. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de bouillon.
  • 3 Snijd de peultjes in schuine ruitjes en voeg ze met de wortelreepjes en tonijnballetjes toe aan de bouillon. Kook zachtjes 2-3 minuten. Bestrooi de kippenbouillon met citroen en tonijnballetjes met de bosui of prei.

bereidingstip

Vervang in dit recept de tonijn door krab of zalm en neem bosui in plaats van dille.


voedingswaarde

energie 170 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 12 gram