voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, voorgerecht
Recepten Kippenbouillon met gember

Kippenbouillon met gember

ingredi├źnten

4 kippenbouten

2 uien

3 teentjes knoflook

1 wortel

1 prei

1 theelepel peperkorrels

1 verse gember

2 theelepels kurkuma

rode peper

1 lente-/bosui


  • 1 Doe de kippenbouten, ui, knoflook, wortel, prei en peperkorrels in een grote soeppan. Voeg 2 liter water toe, breng aan de kook en laat circa 1,5 uur trekken op een lage stand.
  • 2 Schep zo nu en dan het schuim van de bouillon met een schuimspaan of lepel.
  • 3 Voeg de gember en kurkuma toe en laat nog 30 minuten pruttelen.
  • 4 Zeef de bouillon en breng op smaak met zout en peper. Voeg de rode peper en bosui toe en serveer in grote glazen.

bereidingstip

Je hebt de kippenbouten nodig voor de smaak, maar in deze drink­bouillon gebruik je het kippenvlees niet. Dit kun je natuurlijk wel verwerken in een ander recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 15 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 2 gram