voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Kippenbouten met sinaasappel-champignonsaus, rijst en bonen

Kippenbouten met sinaasappel-champignonsaus, rijst en bonen

ingrediënten

4 kippenbouten

8 drumsticks

theelepel kerriepoeder

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

2 sinaasappels

3 eetlepels sinaasappelmarmelade

1 theelepel kaneelpoeder

250 gram champignons

300 gram mandarijnen

300 gram snelkookrijst

400 gram sperziebonen


  • 1 Bestrooi de kippenbouten met kerriepoeder, peper en zout. Verhit het bakproduct in een braadpan en bak hierin de kip rondom goudbruin.
  • 2 Boen de sinaasappels schoon en rasp ½ eetlepel van de schil.
  • 3 Pers de sinaasappels en voeg het sinaasappelsap met de marmelade en de kaneel bij de kip. Leg het deksel op de pan. Stoof 30 minuten.
  • 4 Borstel of veeg de champignons schoon en halveer ze of verdeel ze in plakjes.
  • 5 Giet de mandarijntjes af en voeg eventueel nog wat sap bij de kippenbouten.
  • 6 Voeg de champignons, de mandarijntjes en de sinaasappelrasp bij de kippenbouten. Stoof nog 10 minuten met het deksel op de pan en kook intussen de rijst en sperziebonen voor bij dit gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 38 gram