online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
40 min.
klein gerecht, voorgerecht, tussengerecht
Recepten Kippenlevercrème met witlof en uiencrumble

Kippenlevercrème met witlof en uiencrumble

ingrediënten

200 gram boter

2 sjalotjes

1 teentje knoflook

1 theelepel tijm

1 theelepel rozemarijn

400 gram kippenlevers

100 milliliter madera

100 milliliter port

100 milliliter sherry

2 stronkjes witlof

125 milliliter witte balsamicoazijn

14 gram fijne mosterd

300 zonnebloemolie

4 sneeën oud bruinbrood

1 theelepel kerriepoeder

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

4 theelepels uienpoeder

3 theelepels chilipoeder

olijfolie

100 gram gebakken uitjes

1 trosje blauwe druiven


benodigdheden

blender

2 spuitzakken

bakplaat met bakpapier

  • 1 Spuit toefjes kippenlevercrème en bestrooi met de uiencrumble. Leg de druiven erbij, haal het witlof door de vinaigrette en dek af met blaadjes witlof.

bereidingstip

Vervang de kippenlever eventueel door roompaté. Verwarm deze niet, maar maal met het sjalotmengsel, de madera en rest van de boter in een blender fijn tot een crème en schep in de spuitzak.

wijnadvies

De smaak van tijm en rozemarijn proef je terug in Mon Clocher Côtes du Rhône.


voedingswaarde

energie 865 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 26 gram