online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Kippenlevertjes in rode wijn

Kippenlevertjes in rode wijn

ingredi├źnten

500 gram kippenlevers

2 eetlepels bloem

50 gram boter

6 sjalotjes

1 eetlepel verse tijm

2 blaadjes salie

125 milliliter rode wijn


  • 1 Dep de kippenlevers droog en snijd ze doormidden. Bestrooi ze rondom met zout, peper en de bloem.
  • 2 Verwarm 2/3 van de boter in een hapjespan en bak de kippenlevers rondom op hoge stand bruin.
  • 3 Schep ze uit de pan en fruit de sjalotten in circa 5 minuten op lage stand in het overgebleven bakvet.
  • 4 Voeg de tijm en salie toe en blus af met de wijn. Laat de wijn inkoken tot de helft en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 5 Voeg de rest van de boter er al kloppend aan toe en leg de kippenlevers terug in de saus. Warm nog 5 minuten door tot de kippenlevers helemaal gaar zijn.

bereidingstip

Lekker met aardappelpuree of -gratin.

wijnadvies

De wijn die u voor het koken gebruikt, pas ook prima bij het eten. Smakelijk met Beaujolais Villages, heerlijk met Sensi Chianti. Aanrader met Les Barres Saint Chinian.


voedingswaarde

energie 300 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 25 gram