online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Kippensoep met citroen en saffraan

Kippensoep met citroen en saffraan

ingredi├źnten

1 eetlepel olijfolie

1 sjalot

1 stengel bleekselderij

mespunt saffraan

1 liter kippenbouillon

2 kippenbouillontabletten

2 eieren

1 citroen


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot en bleekselderij circa 5 minuten. Week intussen de saffraan in een paar eetlepels bouillon.
  • 2 Giet alle bouillon, saffraan en de bouillontabletten in de pan en breng aan de kook.
  • 3 Klop de eieren los met wat citroensap en geraspte citroenschil. Voeg er al kloppend wat hete bouillon aan toe. Giet de eieren in de pan en roer nog even goed door.
  • 4 Laat de soep niet meer koken en voeg eventueel nog wat saffraan toe.


voedingswaarde

energie 95 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 4 gram