voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Kippensoep met prei en kikkererwten

Kippensoep met prei en kikkererwten

ingrediënten

1 soepkip

100 gram witte rijst

100 gram minimacaroni

300 gram preien

300 gram kikkererwten

1 bosje peterselie

2 blaadjes laurierblaadjes

1 takje tijm

2 takjes bladselderij

2 takjes peterselie

2 jeneverbessen

1 stukje foelie

1 kruidnagel


  • 1 Zet de kip op met alle ingrediënten voor de bouillon, een schepje zout en 2 liter water.
  • 2 Laat langzaam aan de kook komen en laat met het deksel op de pan op de laagste stand circa 2 uur trekken.
  • 3 Giet de gehele inhoud van de pan over in een vergiet boven een andere pan, laat goed uitlekken en een beetje afkoelen.
  • 4 Pluk het vlees van de kip en houd apart.
  • 5 Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat inkoken tot circa 1,5 liter.
  • 6 Voeg de rijst eerst toe en voeg na circa 5 minuten zachtjes koken de prei, de kikkererwten en het de kippenvlees toe.
  • 7 Voeg als laatste de peterselie toe en breng de soep eventueel verder op smaak met wat zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 49 gram