online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Kippenstoof met appel en pruim

Kippenstoof met appel en pruim

ingrediënten

4 kippenbouten

4 kipkarbonades

4 eetlepels olijfolie

2 uien

2 teentjes knoflook

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

2 kippenbouillontabletten

4 appels

200 gram zwarte pruimen zonder pit

3 eetlepels geschaafde amandelen


  • 1 Bestrooi de kip met zout en versgemalen peper en bak de bouten rondom bruin in de olijfolie.
  • 2 Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
  • 3 Voeg de kaneel, gember en bouillontabletten toe en giet er net zoveel water bij dat de kip half onderstaat. Stoof zachtjes circa 25 minuten met het deksel op de pan.
  • 4 Schep de appels en pruimen erbij, giet er eventueel nog een beetje water bij en stoof nog circa 15 minuten.
  • 5 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin. Strooi ze voor het serveren over het gerecht.
  • 6 Lekker met rijst of couscous en sperziebonen of doperwten.


voedingswaarde

energie 650 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 30 gram