online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Kippenstoof met kaneel en komijn

Kippenstoof met kaneel en komijn

ingredi├źnten

500 gram kipkarbonades

3 eetlepels olijfolie

2 uien

2 teentjes knoflook

400 milliliter kippenbouillon

1 klein kaneelstokje

1 eetlepel honing

1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

100 gram gedroogde pruimen zonder pit

2 eetlepels platte peterselie


  • 1 Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper en bak ze lichtbruin in de olijfolie.
  • 2 Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
  • 3 Giet de bouillon erbij en voeg het kaneelstokje, de honing, de koriander, de komijn en de pruimen toe.
  • 4 Stoof zachtjes 20 minuten. Verwijder het kaneelstokje. Bestrooi het gerecht met de peterselie.

bereidingstip

Lekker met rijst of couscous.


voedingswaarde

energie 315 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 15 gram