voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Kippenstoof met kaneel en komijn

Kippenstoof met kaneel en komijn

ingredi├źnten

500 gram kipkarbonades

3 eetlepels olijfolie

2 uien

2 teentjes knoflook

400 milliliter kippenbouillon

1 klein kaneelstokje

1 eetlepel honing

1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

100 gram gedroogde pruimen zonder pit

2 eetlepels platte peterselie


  • 1 Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper en bak ze lichtbruin in de olijfolie.
  • 2 Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
  • 3 Giet de bouillon erbij en voeg het kaneelstokje, de honing, de koriander, de komijn en de pruimen toe.
  • 4 Stoof zachtjes 20 minuten. Verwijder het kaneelstokje. Bestrooi het gerecht met de peterselie.

bereidingstip

Lekker met rijst of couscous.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 15 gram